Isoleren

Scheepsisolatie en coating

2,7% van de totale uitstoot van CO2 in Nederland komt van de scheepvaart, wat veel is en wat omlaag moet om energie te besparen. Een manier om dit te bereiken is het zorgen voor goede scheepsisolatie. Isolatie in de scheepvaart is van groot belang, omdat daar vaak problemen zoals condensatie, temperatuurschommelingen, corrosie en koudebruggen voorkomen. Door condens, vooral langs de scheepswand boven de waterlijn, kunnen vochtige plekken ontstaan, die weer leiden tot schimmelvorming. Dit kan schade aan het schip veroorzaken en zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Gelukkig zijn energiebesparende maatregelen in de maritieme sector eenvoudig te nemen. Of u nu een oplossing zoekt voor uw rederij, scheepstimmerbedrijf of architectenbureau, SHW Isolatie heeft de kennis en ervaring in huis om u te helpen bij uw scheepsisolatie- en coatingvraagstukken en om u gericht te adviseren op het gebied van energiebesparing. SHW Isolatie is gevestigd vlakbij de Rotterdamse haven en dat is te merken! Er is op het gebied van scheepsisolatie vaak meer mogelijk dan u denkt.

Mogelijkheden met isoleren


Jachtisolatie Ladingen beroepsvaart
  1. Door ladingen in de scheepvaart te isoleren, kunnen temperatuurschommelingen, corrosie, koudebruggen en condensatie worden voorkomen. Schimmelvorming krijgt geen kans en de gewenste temperatuur en vochtigheid van de lading kan eenvoudiger worden geregeld.

Koel- en vriesruimtes
  1. Isolatie maakt het mogelijk om een optimale klimaatbeheersing te bereiken in koel- en vriesruimtes. Het is aan te raden de beplating af te dichten met een beschermingslaag van COPU. Dit biedt een vloeistofdichte, slijtvaste en kleurvaste bescherming die eenvoudig te reinigen is.

Drijvers, boeien, reddingssloepen (drijvend vermogen)​
  1. Polyurethaan schuim is uitermate geschikt om het drijvend vermogen van maritieme objecten in de scheepvaart en offshore te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij het isoleren van drijvers, boeien en reddingssloepen. Polyurethaan verhindert waterabsorptie en is zeer licht van gewicht.

Vragen over isolerenWaarom scheepsisolatie
 
  • Het isoleren van maritieme objecten voorkomt condensatie.

  • Scheepsisolatie verbetert de werkomstandigheden voor de bemanning. De omgevingstemperatuur wordt namelijk verlaagd en omdat leidingen niet heet aanvoelen, is er geen gevaar meer voor verbranding.

  • Vervoert u producten? Dan zorgt scheepsisolatie voor beheersing van de producttemperatuur en is dit een belangrijke taak. Producten die vervoerd worden, mogen immers niet condenseren, overgaan tot gasvorming of stollen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? – Vraag offerte/advies aan

Meer weten over de mogelijkheden van het toepassen in uw project? Omdat elk project anders is kunt u het beste ons contactformulier invullen. Afhankelijk van uw wensen zullen we dan zo snel mogelijk contact opnemen en een offerte of advies op maat verstrekken.